کریپتو و بازار کریپتوکارنسی چیست؟
کریپتو و بازار کریپتوکارنسی چیست؟ Crypto در زبان فارسی به معنی «رمزنگاری» است و Currency یعنی «ارز»؛ بنابراین کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) یعنی ارزی که رمزنگاری شده است رمزنگاری برای جلوگیری از تقلب و جعل انجام میشود.
واژه ارز به معنی پول و واژه دیجیتال به معنی استفاده از سیستمهای کامپیوتری است. بنابراین واژه ارز دیجیتال به هر پولی که در بستر دیجیتال و کامپیوتر شکل گرفته و استفاده شود، می گویند کریپتوکارنسیها یا رمز ارزها از این جهت که در فضای دیجیتال ایجاد شدهاند و استفاده از آنها توسط سیستمهای دیجیتال امکانپذیر است، نوعی ارز دیجیتال هستند اما تفاوتهای بنیادی بین رمز ارزها و ارزهای دیجیتال وجود دارد.
تفاوتهای بنیادی بین رمز ارزها و ارزهای دیجیتال :
ارزهای دیجیتال بهعنوان یک اصطلاح کلی برای داراییهای متنوعی استفاده میشوند که تنها در قالب فرمتهای دیجیتالی، معامله و خریدوفروش میشوند و اما رمزارزها یک نوع از پولهای دیجیتال غیرمتمرکز رمزگذاریشده هستند و ویژگیهای خاص خود را دارند که آنها را از ارزهای دیجیتال معمولی متمایز میکنند. همه رمزارزها بر اساس تکنولوژی بلاک چین عمل میکنند و تمام تراکنشهای رمزارزها در بلاکچین اصلی آنها ذخیره میشوند.
ارز دیجیتال متمرکز است و رمزارز غیرمتمرکز. می باشد همچنین ارز دیجیتال نسبت به رمزارز از رمزگذاری ضعیفی برخوردار است. در رمزارز بهعلت وجود شبکه بلاکچین، شفافیت وجود دارد.ارزهای دیجیتال بهعلت پذیرش در سطح جهانی دارای ثبات و پایداری در قیمت هستند.
کریپتو یک بستر پرداخت دیجیتال است که ما را از دست جابهجایی پول نقد خلاص کرده و فقط بهصورت دیجیتال عرضه میشود. کریپتو همان پول دیجیتال است. در واقع تمام تراکنشها در دنیای مجازی آن ثبت میشوند. البته بسیاری از رمزارزها روی شبکههای غیرمتمرکز و با تکیه بر فناوری بلاکچین فعال هستند.
بازار کریپتو :
در واقع بازار کریپتو به مجموعهای از پلتفرمها و مکانیزمهای معاملاتی گفته می شود که در آن کاربران میتوانند ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم، و سایر رمزارزها را خرید و فروش کنند. این بازارها به صورت آنلاین و از طریق صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز عمل میکنند و امکان معامله، سرمایهگذاری و حتی کسب درآمد از طریق مبادلات رمزارزها را فراهم میآورند.
ویژگیهای بازار کریپتو:
- بازار کریپتو غیرمتمرکز است. بسیاری از معاملات بدون نیاز به واسطههای مالی مانند بانکها انجام میشود. بلاکچین، که یک دفترکل توزیعشده است، اطلاعات مربوط به تمام تراکنشها را ثبت میکند.
- بازار کریپتو ، نوسانات قیمتی بالایی دارد. این امر سبب می شود سرمایهگذاری در کریپتوها ریسک بالایی داشته باشد.
- صرافیها مکانهای اصلی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال هستند.
- بازار کریپتو شامل هزاران ارز دیجیتال مختلف است که هر کدام با هدف و کاربردهای متفاوتی ایجاد شدهاند.
- بازار کریپتو به صورت شبانه روزی است. این به معاملهگران امکان میدهد که در هر زمان از شبانهروز به معامله بپردازند.
بازار کریپتوکارنسی نیز بازاری است که در آن رمزارزهای مختلف معامله میشود. بازار کریپتو بازاری جهانی است که تعطیلی ندارد و افراد میتوانند از طریق صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز ارز دیجیتال به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازند. برای تحلیل بازار کریپتو همانند بازارهای مالی دیگر از انواع تحلیلهای تکنیکال و فاندامنتال استفاده میکنند تا بتوانند پیشبینی بهتری از بازار کریپتو داشته باشند.
تکنولوژی دفتر کل توزیع شده DLT تکنولوژی زیرساختی است که دسترسی، اعتبارسنجی و ضبط و ذخیره اطلاعات را در پایگاه داده توزیع شده امکانپذیر میکند. در واقع دفتر کل توزیع شده تکنولوژی بهکار رفته در بلاک چین است. با توسعه بیت کوین با استفاده از این تکنولوژی، دفتر کل توزیع شده توجه بیشتر رسانهها را به خود جلب کرده است. دفتر کل توزیع شده نیز نوعی پایگاه داده توزیع شده است که برای پردازش و ذخیره اطلاعات، به نظارت نهادی متمرکز نیاز ندارد. بلاک چین یکی از انواع مختلف دفتر کل توزیع شده است.
بلاک چین نوعی پایگاه داده توزیع شده است که بر روی تعدادی کامپیوتر بهنام «نود» (Node) قرار میگیرد. برای درک بهتر این موضوع شبکهای از کامپیوترها را تصور کنید که تحت یک الگوریتم واحد در شبکه به تأیید تراکنشها و ذخیرهسازی آنها مشغول هستند. با توجه به اینکه در شبکه بلاک چین سرور مرکزی برای پردازش و ذخیرهسازی اطلاعات وجود ندارد، بنابراین تمامی نودهای شبکه وظیفه دارند تا در پردازش و ذخیرهسازی اطلاعات سهیم باشند.
مزایا و کاربرد بازار کریپتو :
- عدم نیاز به نهادی واسط
- سرعت و راحتی انجام تراکنشها
- امنیت بالای شبکههای غیرمتمرکز
- پتانسیلهای بالای بازار کریپتو
- عدم محدودیت زمانی در بازار کریپتو
- غیرمتمرکز بودن
- دسترسی جهانی
- هزینههای پایینتر
- حریم خصوصی و ناشناسی
- نوآوریهای مالی
- امکان ایجاد درآمد غیرفعال
- امکان پیگیری و شفافیت
معایب بازار کریپتو :
- نوسانات زیاد ارزهای دیجیتال
- کندی شبکه در زمان شلوغی
- وجود آسیبهای امنیتی درصورت عدم آموزش مناسب
- کمبود نظارت و مقررات
- عدم پذیرش عمومی
- مشکلات مقیاسپذیری
- پتانسیل استفاده برای فعالیتهای غیرقانونی
- پیچیدگی و دشواریهای فنی
- ریسکهای بازار
- پتانسیل برای کلاهبرداری و پروژههای غیرقابل اعتماد
- پایین بودن سطح حمایت قانونی
ورود به بازار کریپتو :
با مراجعه به صرافیهای کریپتو، اولین قدم را برای شروع فعالیت در این بازار برمیدارید. یک صرافی معتبر را انتخاب کنید.از محبوبترین صرافیهای ارز دیجیتال در دنیا میتوان به بایننس، بایبیت، کوکوین و در ایران به نوبیتکس، ولکس، بیتپین و مزدکس اشاره کرد.
در نظر داشته باشید برای ورود به بازار کریپتو باید مطالعات خود را نیز کامل کنید.و با تکیه بر آن، و با ذهنی آشنا وارد این بازار شوید. شناخت رمزارزها، تامین امنیت داراییهای دیجیتالی، تحلیل بازار و پیش بینی روندها و مدیریت سرمایه از ملزومات ورود به بازار کریپتو میباشد در انتخاب صرافی کریپتو به این موارد دقت کنید:
- صرافی حتماً کاربران ایرانی را بپذیرد .
- صرافی اعتبار و سابقۀ کافی را داشته باشد.
- طیف گستردهای از ارزهای دیجیتال در صرافی ارائه شوند.
برای ورود به بازار کریپتو ابتدا باید با اصول سرمایه گذاری ارز دیجیتال و مدیریت سرمایه آشنا باشید. برای ارتقای دانش خود در زمینه مدیریت سرمایه، باید اخبار کریپتو را از منابع معتبر دنبال کنید. از ضرر کردن نترسید در زمان مناسب وارد بازار شوید و خرید کنید و در زمان مناسب نیز بفروشید و از بازار خارج شوید.
تمام سرمایه خود را وارد بازار کریپتو نکنید . همچنین سبد سرمایه گذاری خود را متنوع کنید تا در صورت ضرر یک رمزارز، از رمزارز دیگری سود کسب کنید. این مساله به ویژه در نوسانات شدید بازار کریپتو، بیشتر به شما کمک میکند تا در اثر این نوسانات با سقوط ارزش سرمایه خود مواجه نشوید.
برای تحلیل بازار کریپتو از دو روش تکنیکال و فاندامنتال استفاده میشود که میتوانید با فراگیری آنها، وضعیت بازار را پیش بینی کنید و تصمیمات مالی خود را طبق آن انجام دهید تا نه تنها متضرر نشوید؛ بلکه سود نیز کسب کنید. تحلیل تکنیکال با استفاده از ارقام و معادلات ریاضی انجام میشود و تحلیل فاندامنتال به بررسی مسائل اجتماعی و رسانهای در خصوص ارزهای دیجیتال میپردازد.
انواع کریپتو :
ارز های دیجیتال در انواع مختلف و با ویژگیهای منحصربهفرد روانه بازار شدند پس از پیدایش بیت کوین و پذیرش آن شاهد ایجاد ارزهای جدید به نام آلت کوین بودیم. در واقع به هر ارز دیجیتالی غیر از بیت کوین، آلت کوین گفتـه میشود. هزاران آلت کوین موجود است که برخی از آنها مانند اتریوم، ریپل و لایتکوین محبوبیت زیادی پیدا کردهاند. همچنین بیت کوین هدایت کننده بازار کریپتو است و سایر ارزها همواره تحت تاثیر آن هستند.
ترید چیست؟
منظور از ترید ،خرید و فروش مکرر ارز دیجیتال در بازار مالی برای کسب سود بیشتر است.هدف از آن، کسب سود در بازههای زمانی مختلف است. انواع گوناگونی از ارزهای دیجیتال برای خرید و فروش وجود دارد که هر فرد میتواند به دلخواه، با یکی از آنها شروع به معامله کند.
کیف پول ارز دیجیتال :
کیف پول ارز دیجیتال ابزاری است که به افراد امکان میدهد داراییهای رمزنگاری شدهی خود نظیر بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال را در محیطی امن نگهداری، مدیریت و تبادل نمایند.
ما در این مقاله به بررسی و شرح ارز و رمز ارز ، بازار کریتو کارنسی ، مزایا و کاربرد آن و … پرداختیم امیدوارم این مقاله تا حدودی به سوالات شما در زمینه ارز دیجیتال پاسخ داده باشد .لازمه ورود به دنیای رمزارزها، کسب دانش و آگاهی در رابطه با این داراییهاست. بنابراین با ما همراه باشید تا در مقالات دیگر به شرح و بررسی کامل در این زمینه بپردازیم و شما را با دنیای ارزهای دیجیتال بیشتر آشنا کنیم.